Hoitamalla vaatteitamme oikein voimme pidentää niiden käyttöikää, mikä hyödyttää sekä ympäristöä että lompakkoamme. Tässä jaamme neuvoja siitä, miten pidät huolta vaatteistasi, peset ne oikein ja pidät ne raikkaina pitkään.
Pesu ja hoito
• Pese matalassa lämpötilassa - Älä pese vaatteitasi kuumemmassa kuin on tarpeen. Vaateissamme on aina merkitty suositeltu pesulämpötila.
• Pese lyhyempi aika - Jos vaate on vain hieman likainen, riittää usein lyhin pesuohjelma, jotta vaatteesi tulevat jälleen raikkaiksi. Lyhyemmällä pesuajalla säästät myös vettä ja energiaa.
• Tahrat – Usein riittää, että käsittelet tietyn tahran, huuhtelet pois mahdollisesti käytetyt tuotteet ja ripustat vaatteen kuivumaan. Aika- ja energiatehokasta.
• Sulje ja käännä – Muista aina sulkea kaikki napit ja vetoketjut ennen pesua, jotta vaatteet eivät tartu toisiinsa tai kulu tarpeettomasti. Käännä vaatteet aina nurinpäin vähentääksesi kulumista ja säilyttääksesi kauniin pinnan.
• Pesupussi - Käytä aina pesupussia herkille materiaaleille, kuten silkille, viskoosille, villalle ja lyocellille, tai hienommille vaatteille, joissa on yksityiskohtia, kuten pitsiä ja koristeita. Tämä koskee myös rintaliivejä tai uima-asuja, joissa on kaaret.
• Pesuaine - Valitse nestemäinen ja mielellään ekologinen pesuaine. Nestemäinen pesuaine liukenee paremmin kuin jauhe ja on hellävaraisin valinta sekä käsi- että konepesuun. Noudata aina annosteluohjeita – vaate ei puhdistu enempää suuremmalla pesuainemäärällä.
• Hellävarainen kuivaus – Anna vaatteiden ilmakuivua ja vältä kuivausrumpua ja kuivauskaappia säästääksesi vaatteita ja energiaa. Untuvatakit kuitenkin hyötyvät eniten siitä, että ne kuivataan kuivausrummussa 2–4 tennispallon kanssa pesun jälkeen tai jos takki on kastunut yllättävässä sateessa.
• Kutistuminen – Pieni kutistuminen on luonnollista tietyille tekstiilimateriaaleille, kuten esimerkiksi viskoosille. Jos vaate kutistuu paljon, sen voi usein silittää suoraksi pesun jälkeen tai muotoilla varovasti kosteassa tilassa.
• Uima-asut – Huuhtele uima-asusi jokaisen käytön jälkeen ja yritä kuivata ne varjoisassa ympäristössä. Kaikki Bubbleroomin itse suunnittelemat uima-asut testataan kolmannen osapuolen laboratorioissa UV-valoa, klooria ja suolavettä vastaan, mutta ei ole haittaa auttaa vaatteita hieman matkalla.
• Oikeat henkarit – Vaatteet, kuten paidat, puserot, takit, bleiserit ja mekot, viihtyvät parhaiten puisilla henkareilla, mielellään hyvälaatuisilla. Käytä housuhenkareita mittatilaushousuillesi ja taita ne pitkin prässisaumaa ompelusauman sijaan. Näin muoto säilyy paremmin ja vältät ryppyjä.
Kyllästynyt vaatekaappiisi?
Oma vaatekaappisi voi olla todellinen aarreaitta – sinulle tai jollekin muulle. Tässä listaamme vinkkejä siihen, mitä voit tehdä, kun olet kyllästynyt entisiin vaatekaappisi sankareihin.
ANNA SILLE UUSI ELÄMÄ!
Pienillä muutoksilla vaate voi tuntua jälleen uudelta. Lyhennä, käännä, vaihda napit tai mikset kirjailisi jotain täysin ainutlaatuista. Pettävätkö ompelutaitosi? Flirttaile lähellä olevan kanssa tai vie vaate paikalliselle ompelijalle.
VAIHTO ON VAIHTO!
Kuulimmeko vaihtojuhlat? Vaatteiden vaihto on jotain, mitä teemme Bubbleroom HQ:lla joka kausi – järjestä sinäkin sellaiset! Kutsu ystäviä ja ystävien ystäviä ja vaihda, kunnes kaadut!
KIERRÄTÄ LISÄÄ!
Yhden naisen roska on toisen naisen aarre! Vaatteet, joihin olet kyllästynyt, voivat usein olla arvokkaita jollekulle muulle. Myy eteenpäin tai lahjoita vaatekaappia lämmittäviä vaatteita, joita et enää käytä, lähimpään hyväntekeväisyysjärjestöön.